• PAŽINTIS SU ISTORINIU, KULTŪRINIU, GAMTINIU PAVELDU

    Lapkričio 3 d. pedagogai ir administracija dalyvavo edukacinėje išvykoje į Alytaus kraštą. Išvykos metu dalyviai susipažino su istoriniu, kultūriniu, gamtiniu šio krašto paveldu.

    Saulėta auksinio rudens diena leido grožėtis Lietuvos medinės sakralinės architektūros paminklu – Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

    Pivašiūnų amatų centre išvykos dalyviai susipažino su šio krašto istorija bei dalyvavo dzūkiškų bandų kepimo edukacijoje. Amatų centro darbuotoja Stasė Čižauskienė papasakojo apie tradicinius dzūkų valgius, paaiškino, kaip iškūrenti krosnį, paruošti duonkepę, suformuoti bandas, pagaminti padažus... Skanaujant ant kopūsto lapo iškeptas bandas skambėjo šio krašto dainos, šmaikštūs pajuokavimai, istorijos.

    Atsisveikinę su Pivašiūnais, išvykos dalyviai domėjosi Alytaus miesto istorija, piliakalniu, aukščiausiu tiltu, aplankė „MV GRUOP Production“ Alitos gamyklą.

    Išvykos metu patirti įspūdžiai, pažintis su Alytaus kraštu, jo istorija, tautiniu paveldu praturtins pamokinę veiklą, skatins giliau pažinti savo tautos unikalumą.