• ERASMUS+ PROJEKTO PABAIGA

    Širvintų pradinė mokykla nuo 2020 metų dalyvauja tarptautiniame Erasmus+ projekte „Win-Win Conflict“. Gegužės 15 – 19 dienomis mokyklos atstovės Gita Bakasėnienė, Rasa Gudeikienė ir projekto koordinatorė Vaida Žuromskienė lankėsi Rumunijoje. Tai buvo jau paskutinis projekto narių susitikimas.

    Mokyklos komanda kartu su Estijos, Graikijos ir Turkijos mokytojų komandomis lankėsi Gheorgheni miestelio mokykloje. Čia mokosi vaikai, pasirinkę įvairius menus – dainavimą, grojimą įvairiais muzikos instrumentais ar piešimą. Projekto nariai apžiūrėjo mokyklos erdves, aplankė mokyklos muziejų, stebėjo mokinių veiklas ir net turėjo galimybę kai kurias jų patys išbandyti.

    Paskutiniame tarptautinio projekto susitikime mokytojai klausėsi įvairių pranešimų, pristatymų apie tinkamiausius konfliktų sprendimo būdus, dalyvavo įvairiose diskusijoje bei praktinėse veiklose. Visos komandos gavo dovanų knygelę, kurioje sudėti projekte dalyvavusių šalių įdomiausi ir populiariausi žaidimai, skatinantys draugiškumą, kuriantys gerą atmosferą klasėje bei padedantys nusiraminti ir vėl gražiai bendrauti po konfliktų, pykčių tarp klasės draugų.

    Po rimtų darbų mokytojai turėjo laiko susipažinti su nuostabia Rumunijos gamta, pasimėgauti šalies patiekalais ir net apsilankyti Drakulos pilyje!

    Širvintų pradinės mokyklos mokytojų dalyvavimas šiame projekte buvo ne tik įdomi ir išskirtinė, tačiau ir naudinga patirtis. Buvome supažindinti su projekte dalyvaujančių šalių švietimo sistemomis, aplankėme daug įvairių mokyklų, stebėjome skirtingai organizuojamas pamokas, edukacines veiklas. Išgirdome daugybę konfliktinių situacijų sprendimo būdų, patys išbandėme daug draugiškumą skatinančių veiklų, žaidimų. Patirtimi dalijosi skirtingų šalių mokytojai, lektoriai. Dabar belieka tą gerąją patirtį skleisti toliau ir laukti naujų projektų.

    Projekto koordinatorė V. Žuromskienė