• SUSITIKIMAS SU RAŠYTOJU VYTAUTU RAČICKU

    Kovo 5 d. mokykloje lankėsi mėgstamas vaikų rašytojas Vytautas Račickas. Jis susitiko su antrų, trečių ir ketvirtų klasių mokiniais. Rašytojas įtaigiai, su humoru papasakojo apie savo vaikystę, mokyklinius metus, domėjimąsi knyga, pirmuosius kūrybinius bandymus. Šiltai atsiliepė apie mokytoją, paskatinusią jį rašyti.

    Vytautas Račickas knygoms minčių semiasi stebėdamas aplinką, bendraudamas su savo skaitytojais, keliaudamas bei susitikdamas su įdomiais žmonėmis. Jis priminė, kad beveik visų knygų istorijos nėra išgalvotos, o tikros, gyvenimiškos.

    Rašytojas pristatė knygas, paaiškino, kaip jos gimsta, skaitė ištraukas, atsakė į mokinių užduotus klausimus. Mokiniai domėjosi mylimiausia rašytojo knyga, augintiniais, klausė, per kiek laiko parašo knygą. Klausimai keitė vienas kitą. Iš atsakymų į klausimus mokiniai sužinojo, kad mylimiausia rašytojo knyga yra ta, kurią parašo vėliausiai, kad gyvena su savo augintiniais šuniukais Bitute ir Muse, kad jį dažnai aplanko kaimynų katinas Dekoracija, kad knygas rašo naudodamasis kompiuteriu, o trumpiausiai knygą parašė per 10 dienų...

    Laikas bendraujant su rašytoju prabėgo nepastebimai. Susitikimas paskatino susidomėjimą jo kūryba, motyvavo perskaityti dar daugiau istorijų.