• PEDAGOGAMS SUTEIKIAMA GALIMYBĖ PANAUDOTI NAUJAUSIUS UGDYMO METODUS

    Skaitmeninės įtraukiojo ugdymo priemonės padeda maksimaliai išnaudoti kiekvieno vaiko gebėjimus. Paskutiniąją mokinių atostogų dieną pagalbos mokiniui specialistai, mokytojai ir mokytojų padėjėjai Metodinės grupės susirinkimą baigė praktiškai mokydamiesi, kaip su interaktyvių grindų pagalba lavinti vaikų judesius, kaip pritaikyti mokymo metodus prie individualių mokinių poreikių.

    Norint pakankamai įvaldyti 100 interaktyvių žaidimų galimybes, tenka mokytis, kaip lavinti matematinius gebėjimus, kaip susipažinti su abėcėle, planetomis, rinkti miško gėrybes arba tiesiog žaisti smagius žaidimus tokius, kaip futbolas arba boulingas, neišėjus iš ugdymo įstaigos patalpų. Skaitmeninių įtraukiojo ugdymo programų žaidimai padeda paruošti vaikus gyvenimui visuomenėje bei veiksmingam tolesniam pradiniam ir viduriniam ugdymui.

    Praktiniai mokymai tęsėsi Sensoriniame kabinete. Čia susipažinome su multisensorinės aplinkos priemonėmis, pritaikytomis skatinti pirminius lytėjimo, regos, garso ir judėjimo pojūčius. Priemonių rinkinys leidžia pažinti įvairius kontrastus: šiltas - šaltas, minkštas - kietas, lygus - šiurkštus, apvalus – kampuotas ir pan.

    Sprendimai, kurie mokyklai sudarė galimybę įsigyti mažą dalį multisensorinių priemonių, lavinančių jutiminę integraciją, padės vaikams įgyti įvairiapusių žinių, naujų įgūdžių ir stiprins reikiamas kompetencijas. Mokyklos pedagogams suteikiama galimybė, įgyvendinant ugdymo programą, panaudoti naujausius mokymo metodus.