• ŠIMTAS DIENŲ MOKYKLOJE

    Vasario 8 dieną mokyklos pirmokai ir priešmokyklinio ugdymo grupių mokiniai šventė Šimtadienį. O tai reiškia, kad nuo rugsėjo 1-osios jau prabėgo 100 mokymosi dienų Širvintų pradinėje mokykloje. Dauguma 1c ir 1d klasių mokinių čia mokėsi priešmokyklinio ugdymo grupėse, tad jie šią dieną minėjo 100 dienų naujoje klasėje ir su nauja mokytoja.

    Rytas vaikams prasidėjo linksma muzikine mankšta, kurią vedė mokytoja Danguolė Skirmantienė. Vėliau savo klasėse mokiniai atliko užduotis, kurios buvo susietos su skaičiumi 100. Lietuvių kalbos pamokose mažieji mokyklos mokiniai skaitė Eduardo Mieželaičio eiliuotą pasaką „Zuikis Puikis“, stengėsi kuo greičiau įminti 100 mįslių, svarstė, ko norėtų turėti po šimtą. Matematikos pamokoje vaikai skubėjo labirintais pasiekti skaičių 100, braižė 100 geometrinių figūrų, lapeliuose surado ir nuspalvino skaičius iki 100 bei pasitikrino, ar kiekvienas jau gali nušokti 100 centimetrų. Dailės ir technologijų pamokose mokiniai piešė piešinį tema „Kaip aš atrodysiu, kai man bus 100 metų“.

    Šimtadienio šventė jos dalyviams patiko, nes veiklos pamokose buvo smagios ir įdomios. Renginį organizavo pirmų klasių mokytojos Nijolė Miliauskaitė ir Rūta Tamašauskienė.