• MINĖJOME LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENĄ

    Tai gražiai skambėjo žodžiai:

    Laukas, pieva, kelias, upė.

    Tai gražiai iš jų išaugo

    Vienas žodis – LIETUVA!

    Justinas Marcinkevičius

    Kaip visi paukščiai, tiek daug keliaudami, randa kelią atgal į namus, iš kur išskrido ir niekada nepasiklysta? Pavasarį paukščiai visuomet sugrįžta į Tėvynę. Ten, kur kažkada išsirito iš kiaušinio. Taip ir žmonės – jie visada žino, kas yra brangiausia. Tai – gimtoji šalis. Juk buvo laikas, kai mūsų Tėvynę priespaudoje laikė svetimšaliai. Ilgai tėvams, seneliams teko dirbti ir kovoti, kol nepriklausomą Lietuvą atkūrė...

    Šiandien mokykloje minėjome Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Susirinkę į sporto salę, šventę pradėjome Lietuvos valstybės himnu. Mokyklos direktorė Irena Sližauskienė pasveikino visus mokyklos mokinius su šia gražia ir prasminga valstybės švente. Direktorė įteikė Padėkos raštus ir atminimo dovanėles mokyklos pasaulio pažinimo konkurso dalyviams ir prizinių vietų laimėtojams. Padėkos buvo įteiktos ir mergaičių ansambliui (muzikos mokytoja R. Tamašauskienė). Ansamblis dalyvavo tarptautiniame vaikų kūrybinių-muzikinių darbų projekte „Tiltas Lietuvai“. Priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1a klasės mokiniai padainavo I. Šeduikienės dainą „Nupiešiu Lietuvą“. 1b klasės mokiniai padainavo V. Valeikienės ir N. Rimkienės dainą „Čia gimtinė“. Dainelę „Lietuvėle, tu graži“, kurią sukūrė E.Tolvaišienė, padainavo 1c ir 1d klasių mokiniai. Skambėjo A. Žilio ir Vytės Nemunėlio daina „Mano Vytis ir trispalvė“, kurią padainavo antrų klasių mokiniai. Trečių ir ketvirtų klasių mokiniai atliko D. Pulausko aranžuotą lietuvių liaudies dainą „Už žalių miškelių“. Tautinių šokių grupė „Upeliukas“ pašoko šokį pagal R. Radzevičiaus roko operos „Jūratė ir Kastytis“ finalinę dainą „Dievas davė“. Dainai choreografiją sukūrė šokio mokytoja R. Maslinskienė. Šventę salėje baigėme šokiu pagal V. Bareikio ir V.Jakubickaitės dainą „Aš esu vėliava“.

    Klasėse su savo mokytojomis pradinukai kalbėjosi apie tai, kokiais būdais vaikai gali išreikšti savo meilę gimtajai šaliai. Šiandien mokyklos mokiniai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Laisvės apyrankė“. Kurdami apyrankes vaikai išreiškė palaikymą Ukrainai ir bendrai šalių vertybei – laisvei. Tokiu būdu prisijungė prie globalios laisvės palaikymo pamokos.

    Švęsdami Lietuvos nepriklausomybės dieną mokiniai gilino meilės gimtinei, pasididžiavimo savo šalimi jausmus, parodė aktyvumą ir bendruomeniškumą.

    Renginio organizatorės muzikos mokytoja Rūta Tamašauskienė ir šokių mokytoja Raminta Maslinskienė