• ERASMUS+ PROJEKTAS „WIN-WIN CONFLICT“

    Nuo 2020 metų Širvintų pradinė mokykla dalyvauja tarptautiniame Erasmus+ projekte „Win-Win Conflict“. 2021-ųjų metų veikla buvo skirta pažinčiai su projekto šalimis partnerėmis bei dalyvaujančių mokyklų prisistatymams.

    Pirmoji veikla – šalių pristatymas veikloje „shoe boxes“. Projekte dalyvaujančios kiekvienos šalies komandos parengė po 4 dėžes su informacija apie savo šalį, šalies atributika, kitokiomis šalies įdomybėmis ir šias dėžes išsiuntė kitoms šalims partnerėms. Mūsų mokykla tokias dėžes gavo iš Turkijos, Graikijos, Estijos bei Rumunijos. Šios dėžės buvo panaudotos pažinčiai su šalimis.

    Po trumpo šalių pristatymo atėjo laikas išsamiau susipažinti su projekto partneriais. Kovo mėnuo buvo skirtas pažinčiai su Turkija, balandis – su Graikija, gegužė – su Estija, spalis – su Lietuva, o lapkritis – su Rumunija. Kovo – lapkričio mėnesiais Širvintų pradinėje mokykloje buvo vykdomos įvairios veiklos, susijusios su to mėnesio šalimi: žiūrimi vaizdo įrašai, rengiami projektai, atliekami kūrybiniai darbai. Mokiniai, kurie yra lankęsi toje šalyje, dalinosi savo įspūdžiais, rengė suvenyrų parodėles. Mokyklos pradinių klasių mokiniai susipažino su šalių kalbomis, kultūromis, tradicijomis. Spalio mėnesį, kai kitos projekto partnerės plačiau domėjosi mūsų šalimi Lietuva, 4b klasės mokiniai turėjo galimybę video skambučio metu pabendrauti su Graikijos mokyklos mokiniais. Veiklos buvo integruojamos į įvairias pamokas: nuo matematikos iki šokio pamokų. Ši veikla padėjo mokiniams geriau pažinti šalių ir kultūrų įvairovę pasaulyje, palyginti savo šalį su svečiomis šalimis.

    2022 metais projekto veiklas tęsime ir pereisime į antrąjį veiklų etapą: mobilumus, mokymąsi bei dalijimąsi gerąja mokyklų partnerių patirtimi.

    Projekto koordinatorė Kotryna Radzevič