• MATEMATIKOS OLIMPIADA PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖSE

    Balandžio 23 dieną 16 mūsų mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupių mokinių dalyvavo jų pirmojoje matematikos olimpiadoje. Tai buvo puiki proga vaikams įsivertinti savo gebėjimus. Jiems teko išspręsti 10 uždavinių: įrašyti praleistus skaičius, surašyti skaičius didėjimo tvarka, padėti pelėdoms suskaičiuoti taškelius, nuspalvinti laivo detales, suskaičiuoti už tvoros pasislėpusius ožiukus ir kitus.
    I vietą laimėjo Mykolas Šimas, kuris visus uždavinius išsprendė be klaidų. Po vieną klaidą padarė ir II vietą užėmė Nojus Baikauskas, Urtė Sereikaitė ir Kamilė Žygytė. Tik vienu tašku nuo jų atsiliko Guostė Markevičiūtė. Mergaitė užėmė III vietą. Galime taip pat pasidžiaugti ir Karinos Katinaitės, Tado Ošenio, Andrėjos Celešinskaitės, Džiugo Repečkos rezultatais. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir padėkos raštais, kuriuos įteikė mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Zinkevičienė.
    Olimpiados tikslas – sudominti vaikus matematika ir skatinti jų mokymosi motyvaciją. Tikiuosi, kad ir kitais metais šie vaikai dalyvaus jau pirmos klasės matematikos olimpiadoje ir taip pat sėkmingai pasirodys.
    Dėkoju olimpiados dalyviams ir mokytojoms Rasai Gudeikienei ir Gaivai Dambrauskienei.

    Mokyklos metodinės grupės pirmininkė Nijolė Miliauskaitė