• MOKSLO IR ŽINIŲ DIENOS ŠVENTĖ ŠIRVINTŲ PRADINĖJE MOKYKLOJE

    Kiek netradiciškai (visi laikydamiesi saugaus atstumo, o suaugusieji dėvėdami apsaugines nosį ir burną dengiančias priemones) rugsėjo 1 dieną mokyklos bendruomenė susirinko į mokyklos stadioną. Vedami savo tėvelių pirmųjų klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis pirmą kartą įžengė pro mokyklos vartus, kur juos, skambindama varpeliu, pasitiko mokyklos direktorė Irena Sližauskienė. Renginio vedėja Vilma Pimpienė pakvietė mokyklos direktorę paskelbti mokslo metų pradžią. Skambant Lietuvos Respublikos himnui, valstybės vėliavą pakėlė įvairių konkursų nugalėtojai ketvirtokai Karina Fedotova (4d) ir Kajus Petkūnas (4c). Mokyklos direktorė Irena Sližauskienė nuoširdžiai pasveikino visus su Mokslo ir žinių diena. Direktorė pasidžiaugė, kad šiais mokslo metais į mokyklą susirinko daugiau mokinių nei pernai. 2020–2021 mokslo metais Širvintų pradinėje mokykloje mokysis net 374 mokiniai. Direktorė Irena Sližauskienė linkėjo, kad mokslo metai dovanotų kiekvienam sėkmės, ryžto, kantrybės, pasitikėjimo vienas kitu, o ypač – būti sveikiems, laikytis saugaus atstumo, asmens higienos ir rankų švaros reikalavimų.

    Sėkmingų mokslo metų pradinukams palinkėjo į šventę atvykusi Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė. Ji visiems mokyklos mokiniams perdavė Širvintų rajono savivaldybės dovanas – dėklą su sąsiuviniais, ant kurių viršelių – mūsų rajono žemėlapis ir seniūnijų simboliai. Dovanos atkeliavo ir mokytojams. Jiems merė Živilė Pinskuvienė  perdavė apsaugos skydelių ir 4 nešiojamus kompiuterius. Mokyklos bendruomenę naujų mokslo metų proga pasveikino ir Širvintų rajono savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Rasa Kralikevičienė.

    Drąsiai savo pirmuosius išmoktus posmus padeklamavo mokyklos pirmokai. Šokius „Rankyčių šokis“ ir „Sudie, vasara“ šventės metu šoko mokytojos Ramintos Maslinskienės vadovaujamo kolektyvo „Upeliukas“ šokėjai. Šventės pabaigoje mokyklos mokiniai sugiedojo mokyklos himną „Mes – pradinukai“.

    Mokyklos direktorei paskelbus naujų mokslo metų pradžią, mokiniai, juos atlydėję tėveliai ir mokytojai susibūrė į savo klasių ratelius pirmajai pamokai.

    Gerų, sveikų ir darbingų mokslo metų!

    Mokyklos informacija