• Kovo 20 – Žemės diena

    Gamta juokauti nemėgsta, ji visada teisinga, visada rimta, visada griežta; ji visuomet teisi. Klysta ir apsirinka tik žmonės.

    Johanas Volfgangas Gėtė

    Kiekvienais metais kovo 20-ąją prasideda įvairūs  renginiai, skirti Pasaulinei Žemės dienai paminėti.

    Širvintų pradinės mokyklos mokiniai kartu su savo tėveliais, administracija  ir mokytojomis šią dieną paminėjo ypatingai – dalyvavo akcijoje ,,Padovanok paukšteliams naujus namus“. Kas tik galėjo - kalė, pjovė, obliavo ir pagamino net 98 naujus inkilėlius paukšteliams!

    Dalis inkilų bus pakabinta mokyklos teritorijoje, o kitais prižadėjo pasirūpinti   Širvintų seniūnė Rima Jasevičienė.  Jie bus iškabinti Širvintų rajone ir lauks sparnuočių. Mokinius maloniai nustebino tai, kad prie akcijos prisijungė ir merė Živilė Pinskuvienė , vicemere Janina Pažusiene,  Administracijos direktorė Ingrida Baltušyte ir pavaduotoja Dovile Audėjūte. Jos padovanojo ypač simpatiškus inkilėlius – seneliukus. Merė pasveikino visus, pakvietė būti Žemės bičiuliais ir paskatino vaikus atsakingai elgti ne tik kovo 20 – Žemės dieną, bet ir visus metus.

    Šis sumanymas nebūtų toks sėkmingas, jeigu ne tėvelių, senelių geranoriškumas ir palaikymas.  Tik rodydami teigiamą pavyzdį, be žodžių, galime mokyti gerumo, atjautos, pagarbus mus supančiai aplinkai.

    Renginio metu prasmingai skambėjo mokinių žodžiai:  ,,Tegul mūsų mieste bus gera gyventi ir žmogui, ir paukščiui. Ačiū už Jūsų gerumą“.