• ERASMUS+ PROJEKTO DALYVIŲ SUSITIKIMAS GRAIKIJOJE

    Kovo 6 – 10 dienomis Širvintų pradinės mokyklos komanda (projekto koordinatorė V. Žuromskienė, mokytojos R. Maslinskienė bei D. Sakalauskienė) dalyvavo projekto Erasmus+ „Win-Win Conflict“ veiklose Graikijoje.

    Vizitas prasidėjo apsilankymu Farsala mieste įsikūrusioje mokykloje. Projekte dalyvaujančių mokyklų nariai apžiūrėjo mokyklos erdves, susipažino su Graikijos švietimo sistema. Farsalos mokyklos mokiniai demonstravo paruoštus namų darbus – užsienio šalių  kalbomis išsakė sveikinimus ir linkėjimus, svečius pamokė žaidimų ir šokių. Mokytojai dalinosi gerąja patirtimi apie sudėtingų bei konfliktiškų situacijų sprendimo būdus. Visų projekte dalyvaujančių mokyklų atstovai žaismingai ir įdomiai pristatė veiklas ir žaidimus, skirtus teigiamai atmosferai klasėje stiprinti. Projekto nariai lankėsi ir mokykloje – muziejuje, kur patys išbandė senovinius žaidimus, kuriuos anksčiau mokiniai žaisdavo per pertraukas.

    Svečiai buvo šiltai ir vaišingai sutikti Farsalos žmonių bendruomenės, iš kurios paruošto pristatymo sužinojo daug įdomių dalykų apie Graikijos mokyklų gyvenimą prieš 80 – 100 metų. Projekte dalyvaujančių šalių nariai ragavo vietinio maisto, buvo išvykę į vienuolynus kalnuose, aplankė archeologijos muziejų.

    Erasmus+ projekto dalyvių atstovai iš Estijos, Rumunijos, Graikijos, Turkijos bei Lietuvos paskutinį kartą susitiks Rumunijoje gegužės mėnesį.

    Projekto koordinatorė Vaida Žuromskienė