• Širvintų pradinėje mokykloje – Erasmus+ projekto svečiai

    Širvintų pradinė mokykla dalyvauja tarptautiniame Erasmus+ projekte „Win-Win Conflict“. Spalio 26-30 dienomis mokykloje lankėsi projekto dalyviai iš Estijos, Rumunijos, Graikijos ir Turkijos. Viešnagės metu svečiai - pedagogai iš užsienio - savo veiklą pradėjo pažintimi su mokykla. Sveikinimo žodį tarė l. e. p. direktorė Aistė Palinauskienė. Ji drauge su anglų kalbos mokytojomis Vaida Žuromskiene ir Vaida Želniene įteikė atminimo dovanėles.

    Pedagogai iš užsienio šalių klausėsi mokyklos veiklų pristatymo, apžiūrėjo edukacines erdves, lankėsi naujai atidarytame sensoriniame kambaryje, dalyvavo pamokose. Svečius maloniai nustebino 1b klasės mokinių (mokytoja Svetlana Paliukėnienė) išmokti pasisveikinimo žodžiai turkų, graikų, estų bei rumunų kalbomis bei ketvirtokų (mokytoja Aušra Lebedevienė) atlikta mankšta. Pamokų metu svečiai iš užsienio šalių susipažino su mūsų mokiniais, kartu mokėsi lietuviškų žodžių bei šokio pamokoje drauge su ugdytiniais (mokytoja Raminta Maslinskienė) šoko lietuvių liaudies šokius.

    Viešnagės metu kolegos iš užsienio šalių buvo supažindinti su Lietuvos švietimo sistema, turiningai leido laiką  ir demonstravo namų darbus – žaidimus bei veiklas, skatinančias draugiškumą, susikaupimą, gerą emocinę savijautą. Mūsų mokyklos anglų kalbos mokytojos V. Žuromskienė bei V. Želnienė supažindino su konfliktų sprendimui tinkančiomis veiklomis, dalinosi patarimais, kaip tinkamai reaguoti į sudėtingesnes situacijas tarp mokinių bei mokytojų.

    Po darbinių reikalų svečiams buvo skirta laiko kultūrinei, edukacinei, pažintinei veiklai: aplankyti Valdovų rūmai, Gedimino pilis Vilniuje, dalyvauta šakočio kepimo pamokoje Ukmergės rajone, apžvelgta muziejaus-mokyklos ekspozicija Užugiryje, lankytasi Anykščiuose.

    Malonu, kad lietuviškos darganos nenuslopino mūsų mokyklos svečių teigiamų emocijų, šypsenų bei nusiteikimo rimtam darbui. Džiaugiamės Erasmus+ projekto „Win-Win Confict“ suteikta galimybe bendradarbiauti su užsienio mokyklų pedagogais ir įgyti naujų žinių.