• Sensorinio kambario atidarymas

    Šiandien mokykloje įvyko sensorinio kambario atidarymas. Kartu su mumis pasidžiaugti atvyko Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, vicemerė Janina Pažusienė, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Rasa Kralikevičienė bei menininkė Agnė Andruška.

    Vaikams labiausiai reikia nusiraminimo. Vieniems dėl nuolatinio judrumo, kitiems – dėl sunkiai valdomų emocijų, bet visų jų vienas bendras tikslas – nurimti, iškvėpti, atsikvėpti. Tik tada gali pradėti vykti mokymosi bei mokymo procesas. Savo mokiniams norime suteikti kuo įdomesnį ir kokybiškesnį ugdymą, sukurti erdves, kurios atitiktų kiekvieno mokinio poreikius. Net neabejojame, kad sensorinė įranga didins vaikų susidomėjimą ir suteiks tik teigiamus pokyčius, teigiamas emocijas. Sensorinė aplinka ypač tinka vaikams su elgesio, emocijų sutrikimais, nes čia jiems atsiveria saugi erdvė.

    Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šio kambario įrengimo. Vieniems – už palaikymą bei patarimus, o kitiems – už menines dovanas kambario erdvėje. Ypač dėkojame Agnei Andruškai, padovanojusiai sensoriniam kambariui įspūdingą meno kūrinį ant vienos kambario sienos.

    Džiaugiamės dar viena atnaujinta erdve mokiniams. Tikimės, kad ji padės ir bus naudinga visai mokyklos bendruomenei.