• Edukacinė pamoka iš Kultūros paso lėšų

     

    Nuo seno žmonės žinojo apie būgnų skleidžiamo garso ir jo vibracijos magiškas galias, kurios pakelia nuotaiką, stiprina kūną, protą ir dvasią. Ne veltui žmogui duotas ir balsas.
    Spalio 19, 20 dienomis 1- 4 klasių mokiniai dalyvavo iš Kultūros paso užsakytoje edukacinėje pamokoje „Indėnų būgnų ir dainų ratas“. Pamoką vedė Klaipėdos rajone įsikūrusio „Vinetu kaimo“, Gyvosios Amerikos indėnų istorijos muziejaus po atviru dangumi, edukatoriai. Per šį išskirtinių indėnų muzikos instrumentų ir dainų ritualą kiekvienas dalyvis gavo indėnišką instrumentą, būgną ar barškutį, su kuriais lavino muzikos ritmo ir dainavimo gebėjimus, kurie pravers ne tik muzikuojant, bet ir kasdieniame gyvenime. Mokyklos pradinukai leidosi į grožio ir bendrumo paieškas, o radę tai, pasimėgavo paieškų vaisiais. Atsipalaidavę ir pažadinę kūrybinę energiją kūrė savo ritmus.
    Mokiniai patyrė, kad net be žodžių, vien garsu galima išreikšti emocijas, pajusti save. Būgnai padeda paleisti baimę, blogas mintis, atveria kelią į pasitikėjimą ir džiaugsmą. Dainos ir muzika suartina kultūras ir žmones, leidžia juos geriau pažinti.

    Kultūros paso edukacijų mokykloje koordinatorė mokytoja R. Žygienė