• Dovana pradinei mokyklai

    Tarp Širvintų pradinės mokyklos ir Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir toliau vyksta gražus bendradarbiavimas. Prieš metus gimusią pradinės mokyklos direktorės Irenos idėja buvo įgyvendinta šį pavasarį – nutapyta freska „Metų laikai“. Šis puikus darbas, tai dovana mažiesiems pradinukams nuo gimnazistų, kurie prieš keletą metų taip pat mokėsi šioje mokykloje. Manau, kad jauniesiems dailininkams buvo malonu sugrįžti į vaikystės mokyklą ir joje palikti dalelytę savęs...

    Šį darbą atliko projekto „Matyti širdimi“ nariai ir jo vadovė, mokytoja Nomeda Drazdienė. Jaunųjų menininkų komandai teko nemažas iššūkis - reikėjo ne tik sujungti visas idėjas, bet ir suvienodinti stilius, ieškoti nemažai kompromisinių sprendimų, kad freska atrodytų vientisa.

    Labai daug idėjų ir eskizų padarė trečiokai Gabija Vercinskaitė ir Aironas Vaičiūnas. Be jų eskizų nebūtų susidėjęs vieningas siužetas, nors kūrėjams teko kai kurias savo idėjas ir paaukoti ar modifikuoti. Aironas freskoje buvo metų laikų šrifto autorius ir įgyvendintojas, Gabija – vaikų personažų rugsėjo, spalio ir balandžio mėnesių autorė. Trečioko Gabrieliaus Čiburo indėlis - rudens ir vasaros pavadinimuose.

    Patį didžiausią darbą atliko pirmokų komanda: Miglė Lipinskaitė, Gabrielė Raišytė, Laurynas Savickas, Laura Kochanauskaitė, Simona Zarubaitė ir Rugilė Pociūtė. Jie lyg bitutės darbavosi nuo fono, pagrindinių spalvinių plokštumų eidami link siužeto, smulkesniųjų detalių ir akcentų. Kiekvieno indėlis - labai svarbus ir matomas.

    Praėjo dvi savaitės intensyvaus darbo ir rezultatas jau yra! Rugsėjo pirmąją, sugrįžę į mokyklą pradinukai ras savo lauko klasės kieme naują, didelį edukacinį paveikslą „Metų laikai“, kuris, kaip tikisi jaunieji menininkai iš gimnazijos, džiugins visus užsukusius į šią erdvę. Kūrėjui kurti asmeninį-autorinį darbą yra paprasta, bet dirbti komandoje yra sunku. Čia reikia gebėti bendrauti, derintis, nekonfliktuoti, surasti ir priimti bendrus sprendimus. Su šiuo iššūkiu buvo puikiai susitvarkyta.

    Šiandien dėkoju visiems, prisidėjusiems prie šios idėjos išpildymo ir džiaugiuosi, kad visada galima rasti bendrų sąlyčio taškų bendradarbiaujant ir su kitomis mokyklomis. Nuoširdus AČIŪ gimnazistams už nuostabią, spalvingą, vaikystę primenančią dovaną!

    Mokyklos direktorė Irena Sližauskienė