• PASVEIKINOME SOCIALINIUS PARTNERIUS

    4b ir 4c klasių mokiniai toliau tęsia pirmoje klasėje pradėtą projektą „Gerumo nebūna per daug“. Projekto tikslas – mokytis ne būti geresniam už kitą, bet būti geresniam už save ankstesnį. Prieš trejus metus užsimezgė graži vaikų draugystė su Širvintų parapijos globos namų gyventojais. Pirmoje ir antroje klasėje šie pradinukai įvairių švenčių proga lankė senolius, jiems koncertavo ir užsiėmė bendra veikla. Dėl pandeminės situacijos mokinių ir senolių draugystė persikėlė į nuotolinį bendravimą.
    Spalio pirmą dieną pasaulyje minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Trečioje klasėje pradinukai pagamino sveikinimo atvirukus, kuriuos perdavė mokinės Julijos mamai, Širvintų parapijos globos namų užimtumo specialistei Agnei Grybauskienei.
    Ketvirtos klasės pradžioje užimtumo specialistė Agnė vaikus aplankė su žinia, kad senoliai pasiilgo mažųjų draugų klegesio. Ji visiems atnešė šviežių ir labai gardžių duonelių, kurias iškepė senoliai duonos kepimo edukacijos metu. Šilto pokalbio metu išaiškėjo, kad globos namelių gyventojai norėtų paklausyti vaikų skaitomų pasakų ar mėgstamų knygelių ištraukų. Buvo sutarta, kad ketvirtokai pasiruoš ir nuotoliniu būdu seneliams surengs skaitymo popietę.
    Šių metų spalio 1 dieną sveikinimus su Pagyvenusių žmonių diena ketvirtokai nusiuntė sukurtu vaizdo įrašu. Globos namų seneliams vaikai linkėjo šviesių dienų, šiltų prisiminimų, artimų žmonių dėmesio, meilės ir širdies šilumos. Kartu su vaizdo įrašu mokiniai perdavė ir savo spalvingų piešinių bei darbelių rudens tema. Jie papuošė senolių namelius.
    Dėl ypatingų sąlygų mokiniai aplankyti senelių negalėjo, bet jų nepamiršo. Telydi juos laimė ir gera sveikata, tebūna jiems dar daug gražių ir džiugių dienų! Gera žinoti, kad dovanėlės pradžiugino senelius.
    Norisi tikėti, jog toks senolių ir mažųjų mokinukų bendravimas ugdo jaunų žmonių atsakomybę, pagarbą ir atjautą senyvo amžiaus žmonėms.

    4b ir 4c klasių mokytojos Svetlana Paliukėnienė ir Dalia Vinslauskienė