• Dalyvavome didžiausioje nuotolinėje bendradarbiavimo pamokoje

    Projektas „Bendradarbiaujančios klasės“ suteikė galimybę 1b klasės mokiniams kitaip paminėti Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Šios klasės mokiniai dalyvavo didžiausioje nuotolinėje bendradarbiavimo pamokoje „Bendradarbiaujančios klasės“. 375 mokyklų mokytojai prisijungė prie „Bendradarbiaujančių klasių” pamokų. Šioje pamokoje 1b klasės mokiniai susirado draugų iš Alytaus Šaltinių progimnazijos, Kretingos r. Jokūbavo Aleksandro Stulginskio mokyklos-daugiafunkcio centro, Kėdainių r. Labūnavos pagrindinės mokyklos Pelėdnagių ,,Dobiliuko“ skyriaus ir Šiaulių r. Kuršėnų Stasio Anglickio progimnazijos. Pamokoje dalyvavo 100 mokinių iš paminėtų mokyklų.

    Pamokos pradžioje visų septynių mokyklų mokiniai kartu su mokytojomis sugiedojo Lietuvos himną. Vėliau buvo pristatytos dalyvaujančios mokyklos, klasės ir mokytojos. Didžiausioje nuotolinėje bendradarbiavimo pamokoje mokiniai klausėsi pasakojimų „Vasario 16-osios istorija“ ir „Lietuvos simboliai“, vyko virtuali kelionė į Gedimino pilies bokštą, buvo sekama pasaka „Kaip atsirado Gedimino pilis ir Vilniaus miestas“. Linksmai vyko protmūšis „Ką sužinojau apie Lietuvą?“. Pradinukams buvo įdomu ir smagu bendrai kurti žinutę Lietuvos laisvei. Pamokos pabaigoje buvo perskaitytas Kęstučio Ivinskio eilėraštis „Lietuva“ ir padainuota lietuvių liaudies daina „O kieno žali sodai“.

    Mokiniai pamokoje buvo aktyvūs, atviri ir smalsūs, nors teko susidurti su naujais mokytojais, pabūti kitokioje pamokoje. Refleksijos metu vieningai buvo nuspręsta, jog draugystė tik prasideda. Kitokios pamokos, nauji draugai, nauja aplinka ir naujos mokytojos buvo ir staigmena, ir intriga, ir naujos žinios.

    1b klasės mokytoja Rūta Tamašauskienė