• Tarptautinė mokytojų diena

    Kaip akimirka prabėgo pirmasis mokslo metų mėnuo. Netruko ateiti ir spalis. Jis kasmet dovanoja šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Ši diena mokytojui leidžia pajusti savo darbo prasmę, pasidžiaugti buvusių ir esamų mokinių dėmesiu.

    Nuo pat ryto Širvintų pradinės mokyklos mokytojus su gėlėmis ir sveikinimais pasitiko mokiniai. Visą dieną mokykloje skambėjo šilti sveikinimo žodžiai, nuoširdūs linkėjimai.

    Širvintų pradinės mokyklos mokytojai sulaukė malonios staigmenos iš Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės. Nuoširdžiai dėkojame merei už sveikinimą, padėkos ženklelius už įveiktus nuotolinio mokymo iššūkius ir saldžią dovaną.

    Po pietų linksmai nusiteikę Širvintų pradinės mokyklos mokytojai vyko į Ukmergės rajoną, Veprių miestelį. Ten dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Žolynų magija“. Jo metu susipažino su augalų naudojimu įvairiose apeigose, burtuose, tikėjimuose senajame ir šiuolaikiniame kaime, su įvairiais Veprių apylinkėse augančiais vaistiniais augalais, jų gydomosiomis savybėmis. Paragavo kvapių vaistinių arbatų. Tuo pačiu buvo pristatomos senosios bitininkystės tradicijos.

    Taip ir toliau mokykloje niekas nesikeičia – skambutis, pamoka, pertrauka, vėl skambutis... Taip ir toliau kasdienybės rate sukasi mokytojas, dalinantis savo žinias ir išmintį visiems vienodai – ir mažam pirmokui, ir jau besiruošiančiam palikti pradinę mokyklą ketvirtokui. O šilti žodžiai, nuoširdūs sveikinimai ir mokinių šypsenos palieka malonius prisiminimus ilgam.

    Ketvirtų klasių mokytojos A. Gelažunienė, R. Žygienė, Ž. Lisauskienė, L. Ivanauskienė