• Labdaros – paramos renginys „Dainuojame ir šokame Lietuvai“

    Vasario 28 dienos vakarą mokykloje vyko labdaros – paramos renginys „Dainuojame ir šokame Lietuvai“. Į šią prasmingą, o kartu ir smagią, džiaugsmingą šventę visą mokyklos bendruomenę sukvietė mokyklos taryba. Ką tik mokykloje minėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją, o šiuo metu mes jau pakeliui į dar vieną svarbią valstybei ir mums visiems datą – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį. Savo dainomis ir šokiais sveikindama Lietuvą su gimtadieniu mokyklos bendruomenė įgyvendino ir kilnią idėją – organizuoti labdaros ir paramos mokyklai akciją.

    Mokyklos tarybos pirmininkė Laura Stukienė, linkėdama gero vakaro, pristatė šventės tikslą: „Mūsų vaikai – šalies ateitis. Niekas taip nepadeda kurti ateities, kaip drąsios svajonės. Todėl mokyklos taryba svajoja, kad mūsų vaikai turėtų kuo geresnę, spalvingesnę, įdomesnę ir įvairesnę ugdymosi aplinką. Lėšos, surinktos vakaro metu bus skirtos lauko edukacinių erdvių atnaujinimui ir naujų įkūrimui“. Mokyklos tarybos pirmininkė išsakė didžiausią norą: pastatyti lauko pavėsinę, kurioje tilptų visa klasė.

    Linksma daina „Lietuvos traukiniai“ koncertą pradėjo mokyklos trečių klasių mokiniai. Mokyklos šokių kolektyvas „Upeliukas“ sušoko ritminį šokį. Keistuolių teatro dainą „O mes vaikai“ padainavo Sereikų šeima: antrokė Domantė su tėveliais Toma ir Dovydu. Meninės gimnastikos pasirodymu susirinkusius džiugino Dalios Kutkaitės meninės gimnastikos mokyklos auklėtinė, mūsų mokyklos antrokė, Mintė Janovskytė. Net keturis šokius – „Samba“, „Ča ča ča“, „Rumba“ ir „Džaivas“ pašoko trenerio Luko Petkevičiaus sportinių šokių klubo „Elegancija“ šokėjai: mūsų mokyklos ketvirtokė Mėja Žemaitytė ir buvęs mūsų mokyklos mokinys, dabar jau šeštokas, Emilis Januškevičius.

    Tarpuose tarp pasirodymų vyko aukcionas. Jam daiktus dovanojo mokyklos mokytojai, darbuotojai, tėveliai, seneliai, tarybos nariai. Renginio metu veikė loterija be pralaimėjimo: visi bilietėliai buvo laimingi. Į šventę susirinkusieji mokyklos bendruomenės nariai kojas miklino šokdami linijinius šokius, kuriems vadovavo mokytoja Raminta Maslinskienė. Visi norintys galėjo pabūti tikrais dainininkais, dainuodami karaokė. Vakarą užbaigė įspūdinga trečiokės Estelos tėčio didžėjaus Rimo Stepaičio diskoteka.

    Labdaros – paramos renginio „Dainuojame ir šokame Lietuvai“ metu surinkta 1 711 eurų!

    Nuoširdų AČIŪ tariame visiems geradariams, kurie padeda pildyti svajones. Ačiū visiems, kurie buvo kartu renginio metu, ačiū tiems, kurie negalėjo dalyvauti šventėje, bet parėmė, įsigydami bilietus iš anksto. Ačiū Širvintų pradinės mokyklos 2b klasės mokinių tėveliams, kurie bendru sutarimu pagerino savo vaikų ugdymosi sąlygas mokykloje, senas klasės langų žaliuzes pakeisdami roletais – nauja apsauga nuo kaitrių saulės spindulių.

    Mes džiaugiamės, kad mūsų tarpe yra tiek daug žmonių, kurie supranta, kad gyvenimas būna gražesnis, kai padarai ką nors gero ir teisingo. Pasaulį, namus ir savo draugus visi mes – maži ir dideli, norime turėti geresnius, jaukesnius ir gražesnius. Visi mes norime būti mylimi, saugūs ir sveiki, o ypač norime, kad mūsų vaikai augtų ir tobulėtų saugioje ir gražioje aplinkoje.

    Mokyklos taryba